FRÅGOR OCH SVAR OM COOKIES

Vad är cookies? Vad används de till?
En cookie är en liten textfil som lagrar information om ditt surfande och som sparas på din dator. Denna information används för att anpassa sidan utifrån hur du använder den, men också för att vi på Tjärlek ska kunna förbättra vår hemsida och göra den mer användarvänlig. Tjärlek lämnar inte ut informationen till tredje part.

Google Analytics
På Tjärleks hemsida använder vi Google Analytics för att samla statistik över hur våra besökare använder sidan. Informationen som samlas in och lagras i din webbläsare är i anonym form där vi ser hur många besökare vi har, varifrån besökarna kommer och vilka sidor de besöker. Informationen om vilka hemsidor eller länkar besökarna kommer ifrån lagras upp till och med sex månader. Vi använder också session cookies, en typ av tidsbegränsade cookies, som sparar information så länge som du är aktiv på sidan. Efter 30 minuters inaktivitet kommer en ny session startas om du går in på sidan igen. Läs mer om Google Analytics säkerhetspolicy på: www.support.google.com

Stänga av cookies
Om du inte vill att Tjärlek sparar information om ditt surfande, kan du stänga av cookies i din webbläsare.
Stäng av cookies för Internet Explorer www.support.microsoft.com
Stäng av cookies för Firefox www.support.mozilla.org
Stäng av cookies för Google Chrome www.support.google.com
Stäng av cookies för Safari www.support.apple.com

Vill du veta mer om cookies?
Läs mer på Post- och telestyrelsens sida om cookies: www.pts.se

Tjärlek värnar om dina personuppgifter

När du kontaktar oss på Tjärlek förekommer det att personuppgifter överlämnas. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt detta eller om det finns stöd i personuppgiftslagen (PuL) eller annan lag. Syftet med PuL är att förhindra att din personliga integritet kränks.

Vad är personuppgifter?

Allting som kan kopplas till en person är personuppgifter, såsom namn, personnummer eller telefonnummer. Men också bilder där du tydligt kan identifieras ses som personuppgifter.

På dina villkor
När du kontaktar oss på Tjärlek, via telefon, email eller formulär på hemsidan godkänner du att vi lagrar dina uppgifter. Vi behandlar alltid dina personuppgifter med respekt för din personliga integritet.

Utvald marknadsföring
När du tar kontakt med oss kan det förekomma att dina personuppgifter senare används vid direktmarknadsföring eller epostutskick. Detta anges alltid i samband med att du kontaktar oss. Det är bara att höra av sig till oss så upphör direktmarknadsföringen genast.

Du har rätt att veta
En gång om året har du rätt att kontakta oss på Tjärlek för att få reda på hur och varför vi behandlar dina personuppgifter. Efter att du kontaktat oss svarar vi dig kostnadsfritt inom en månad.

Personuppgifter & sociala medier
När du kontaktar oss via sociala medier, som till exempel Instagram eller Facebook, överförs informationen du delar med oss till tredje part - alltså Facebook eller Instagram. Tänk därför på att inte dela personuppgifter och känslig information via sociala medier.

Vill du veta mer om personuppgiftslagen (PuL)?
Besök Datainspektionens webbplats www.datainspektionen.se